oscillation





Ascending with the natural rock formations this heavy mass attempts to exemplify the significance of the desert landscape in comparison to human form – insignificant by terms of scale. Using forced perspective with both void and shape the user is driven through an artificial canyon, designed to build tension before the release of entry. Upon entering the home, punctures sit on opposing sides of the circulation, allowing for relief, views and cross ventilation. Deep overhangs and solid walls mimic the heaviness of the boulders surrounding the home and provide shading, and thermal heating and cooling for the space. The form engulfs the hillside, weaving between the rocks with curated views from each public and private space.

status: construction
project scope: architecture, interiors
location: yucca valley, california
size: 3000 square feet
dates: 2021-2023