at zyme studios 
we approach every project with the attempt to create conditions necessary for reaction, the idea that every built space has the ability to evoke........... WHY

︎






f.o.s.





Free of stone, carved from a Hollywood hillside this 3 level residence grows from the down sloping topography as the slope continues its natural course. A project partially formed by code, with an existing storm drain splitting the property in half the program is broken in two with a deck spanning between. The main structure is fractured by the circulation, intensified by vertical transparency that then turns to horizontal planes creating a separation between the once solid form. Vertical punctures allow day light to flood the lower level that is mostly buried throughout the property. Just as the site turns from earth to wall, the façade turns from wall to roof making a seamless transition.

status: construction
project scope: architecture, interiors
location: los angeles, california
size: 5200 square feet
dates: 2016- 2021

















construction

models


drawings